Çocuk Hastalıkları

ÇOCUK SAĞLIĞI  - BURSA ÇOCUK SAĞLIĞI

ÇOCUK HASTALIKLARI

Doçent Doktor Metin Demirkaya tarafından çocuk hastalarımıza Çocuk Hastalıkları konusunda çağdaş tıbbın son teknolojileri kullanılarak muayene, teşhiş ve tedavi yöntemleri kaliteli bir şekilde sunulmaktadır.

Çocuk Hastalıkları Bölümümüzde;

• Sağlıklı çocukların periodik kontrolleri yapılır ve anneler bu konuda bilgilendirilir.
• Yeni doğan bebeklerin muayeneleri yapılarak annelere bebek bakımı ve beslenmesi ile ilgili gerekli bilgiler verilir.
• Yeni doğan bebeklerin 1 yaşına kadar her ay ağırlık, baş çevresi ve boy gelişimi takibi yapılır.
• Diş çıkarması, aşı, beslenme vb… takip ve eğitimi yapılır.
• 2-3 yaşlarında her 3 ayda bir büyüme ve gelişim izlenimi kontrolleri periodik olarak yapılır.
• İlerleyen yıllarda boy-kilo alımı ve gelişimi periodik olarak izlenir.
• Çocukluk çağı hastalıkları takip ve tedavisi yapılır.• Yeni Doğan bebeklerimizin rutin aşı takiplerinin doğdukları zamandan itibaren düzenli olarak kontrol edilmesi ve kayıt altında tutulması çocuklarımız için büyük önem taşımaktadır.

Bunun için gelişim ve aşı takibinin çocuğumuzun doğumundan itibaren periodik olarak yapmamız gerekmektedir.

ÇOCUK HASTALIKLARI  - BURSA ÇOCUK HASTALIKLARI

Bursa Çocuk Sağlığı ve hastalıkları uzmanı olarak, Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları konusunda Hastanemizin Uzman Hekimleri ile gelecek nesillerimizi en iyi şekilde büyütmeyi hedef alarak kalite, güven ve çağdaşlığı ilke edinerek hizmet sunmaya devam etmekteyiz.

Çocuklarda idrar kaçırma

Çocuklarda idrar kaçırma

Çocuklarda idrar kaçırma; dikkate alınmadığı zaman sosyal açıdan önemli bir sorun olduğu gibi ciddi hastalıkların da belirtisi olabilmektedir.Sık rastlanan bir durum olan idrar kaçırma; kendini yalnızca gece idrar kaçırma veya hem gece hem gündüz idrar kaçırma şeklinde gösterebilmektedir.

Çocuklarda Bronşit

ÇOCUKLARDA BRONŞİT

Soluk borusundan sağ ve sol akciğere girerek dallara ayrılan ve akciğerlere hava taşıyan boru şeklindeki kanallara bronş, bu kanalların iç çeperlerindeki dokunun (bronş mukozası) iltihaplanmasına da bronşit denir.

Çocuklarda Kabızlık Tedavisi

Çocuklarda Kabızlık Tedavisi

Çocuklarda kronik kabızlık oldukça fazla görülen rahatsızlıklardan biridir. Kabızlık; çocuğun dışkısında azalma, zorlanma veya ağrı olması olarak tanımlanabilir. 1 ve 4 yaş arasındaki çocukların genellikle gün içinde en az bir kez dışkılaması gereklidir. Bu sürecin daha uzun olması kabızlık rahatsızlığıyla ilgili olabilir.

Çocuklarda kansızlık, demir eksikliği nedenleri ve tedavisi

Çocuklarda kansızlık, demir eksikliği nedenleri ve tedavisi

Tıbbi adıyla “anemi” yani kansızlık kırmızı kan hücre (alyuvarların) sayısının beraber veya ayrı olarak o yaşa uygun normal değerlerin altına düşmesi sonucu oluşan önemli bir bir sağlık sorunudur. Kansızlık çocukların gelişimi acısında ciddi bir soruna dönüşebilir. Normalmiş gibi görünen ve bazen çok da mühim görmediğimiz bazı problemler, çocuklarda kansızlık sorunu olduğunun habercisi olabiliyor. Ülkemizde 0-1 yaş arası çocukların neredeyse yarısında kansızlık sorunu görüldüğü saptanmıştır. Dikkat edilmez ve önlem alınmaz ise kansızlık tehlikeli boyutlara ulaşabilir.

Demir eksikliği-kansızlık (anemi) nedenleri, belirtileri ve tedavisi

Demir eksikliği-kansızlık (anemi) nedenleri, belirtileri ve tedavisi

Kansızlık, tedavi edilmediğinde ya da tedavi geciktirildiğinde önemli sorunlara neden olabilir. Çocuklarda; büyüme olumsuz etkilenir ve yavaşlar. Fiziksel aktivite azalır. Hastalıklar daha sık görülür. Algılama, öğrenme ve yorumlama fonksiyonları azalır, dikkat dağılması, yorgunluk ve ilgisizlik artar, okul başarısı düşer.

Bursa Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları

Bu Web Sitesindeki içerikler Tamamiyle Bilgilendirme Amaçlıdır. Gerçek Doktor Kontrolünün Ve Muayenesinin Yerini Tutamaz.

SOSYAL MEDYA:

    

İletişim Bilgilerimiz

Lütfen daha iyi bir hizmet için bilgi almak istediğiniz konularda bizimle irtibata geçin:
 info (@) metindemirkaya.com.tr
 Bursa Web Tasarım
Telefon: 0224 9700101

Bu sitenin içeriği ziyaretçileri bilgilendirmeye yöneliktir. Sitede ki bilgiler tıbbi teşhis, tedavi planı veya reçete özelliği taşımaz. Çocuğunuzun sağlık durumuyla ilgili en doğru bilgiyi çocuğunuzu devamlı takip eden hekiminizden alabilirsiniz. Sitedeki bilgilerin yanlış anlaşılması veya kullanılması nedeniyle doğabilecek tıbbi veya yasal problemlerden dolayı site yapımcıları sorumlu tutulamaz.